side-area-logo

“Als de continuïteit je lief is, is een bedrijfsschadeverzekering onmisbaar”

Een kleine brand had bijzonder grote gevolgen. Gelukkig hadden we de zaken voor onze relatie goed geregeld. Met een goede bedrijfsschadeverzekering bijvoorbeeld. En achter de schermen letten we op veel meer zaken die de continuïteit van uw onderneming aangaan.

Een paar weken geleden ontstond er een brand in de keuken van een van onze relaties, een schitterend restaurant in Amsterdam. U begrijpt, dit bedrijf is de komende tijd volledig buiten bedrijf. De ondernemers van de onderneming waren bijzonder blij toen zij vernamen dat de volledige bedrijfsschade vergoed zal worden. Na onze bemiddeling werd er meteen vier ton als voorschot uitgekeerd om de eerste klap te boven te komen. Tijdens de herbouw van de onderneming zullen periodiek voorschotten op de definitieve schade-uitkering versterkt worden, tot het moment waarop de omzet weer terug is op het niveau van voor de schade.

Voor productie, winkel en horeca

Zo zie je maar, als de continuïteit van het bedrijf je lief is, kun je maar beter niet te lichtzinnig denken over een bedrijfsschadeverzekering. Anders dan een brandverzekering dekt deze de gevólgen van de schade. Want voor veel bedrijven zijn die vaak nog ingrijpender dan de brandschade zelf. Productiebedrijven, winkels, en horeca zijn volledig afhankelijk van hun locatie en soms van de apparatuur ter plekke. Als die in as liggen, kan de ondernemer ook zijn omzet voor lange tijd vergeten. Terwijl de vaste kosten natuurlijk gewoon doorlopen…

Ook de winst is verzekerd

De bedrijfsschadeverzekering dekt voor een langere periode de vaste kosten en de gederfde winst. Die periode kun je beter niet te kort nemen; zeker in een binnenstad of bij een complex pand zou het zo maar veel langer dan 1 jaar kunnen duren voordat de omzet weer terug is op het oude niveau; denk hierbij bijvoorbeeld aan vergunningstrajecten als de onderneming gevestigd is in een monumentaal pand.

De verzekerde som is altijd een inschatting van de brutowinst voor het komende jaren; vrijwel iedere verzekeraar geeft daarbij 30% ruimte in de verzekerde som (zowel naar boven als beneden) zodat onderverzekering redelijkerwijs voorkomen wordt. Ook hier ondersteunen wij onze relatie, door periodiek de verzekerde som te beoordelen.

Wat doet dat met uw strategie?

Uiteraard is zo’n bedrijfsschadeverzekering een pleister op de wonde, maar wel een heel belangrijke. Voorkomen is natuurlijk altijd beter en daarom praten we bij Herenvest met u ook over het grotere plaatje: uw bedrijfsvoering en strategie. Samen met u staan wij stil bij de risico’s binnen de onderneming en welke maatregelen er genomen kunnen worden om een schade te voorkomen of te verkleinen. Denk hierbij dus aan diverse soorten preventiemaatregelen. Ook ondersteunen wij de ondernemer bij het opstellen van een calamiteitenplan. Zodat wij samen met u de continuïteit van de onderneming kunnen borgen in geval van een schade. Alleen op deze wijze bent u, samen met ons, bewust bezig met het managen van de risico’s.

Hoe kunnen we u nog meer ondersteunen?

Wat doen wij bij Herenvest verder om u te ondersteunen? Behalve dat we u scherp houden op risico’s en preventie, staan wij naast u als er een calamiteit is. We springen dan meteen in de auto en zorgen dat we met het complete dossier onder de arm ter plekke zijn. We overleggen met experts en contra-experts en zorgen ervoor dat de gehele schadeafwikkeling zo snel en soepel mogelijk verloopt. Juist hier laten wij de toegevoegde waarde van ons als uw vertrouwde adviseur zien!

Meer weten over dit onderwerp? Bel ons of maak heel eenvoudig een belafspraak en we bellen u terug!

Recommend
Share