side-area-logo

Autodiefstal… het kan ineens een realiteit zijn

Vorig jaar werden er in ons land 11.000 auto’s gestolen. Wat kunt u ertegen doen? En wat gebeurt er als het u overkomt?

Om het onderwerp autodiefstal onder de aandacht te brengen, heeft Kiwa SCM – de instelling op het gebied van voertuigbeveiliging – hierover een infographic ontwikkeld. Daarmee kunt u zien hoeveel auto’s er gestolen worden en in welke regio autobezitters de grootste risico’s lopen, maar ook wat de gevolgen van autodiefstal zijn en wat u als autobezitters eraan kunt doen. Scroll naar beneden voor het complete overzicht.

Wat te doen bij autodiefstal?

En – we hopen het niet, maar – als het u overkomt, wat doen Herenvest en verzekeraars dan? U moet in ieder geval zo snel mogelijk aangifte doen en ons informeren, ook als u alleen WA-verzekerd bent. Vaak vraagt de verzekeraar dan om alle papieren en originele sleutels van de auto.

Er treedt een periode van 30 dagen wachttijd in werking, in de hoop dat de auto nog wordt teruggevonden. Daarna wordt de waarde van de auto uitgekeerd. Hoe hoog deze is, hangt af van de dekking:

1. Nieuwwaarderegeling: u krijgt een bedrag waarmee u dezelfde auto nieuw kunt kopen.

2. Aanschafwaarderegeling: u krijgt het bedrag dat u hebt betaald voor uw tweedehands auto.

3. Gelijkwaardige autoregeling: u krijgt een bedrag om een gelijkwaardige auto te kopen.

4. Dagwaarderegeling: u krijgt de huidige waarde van de gestolen auto uitbetaald.

Met een beperktcasco- en volledigcasco-dekking kun je vaak voor maximaal 30 dagen vervangend vervoer krijgen. Ook kunt u per dag een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen voor een huurauto.

Wordt de auto toch teruggevonden, dan krijgt u de schade uitgekeerd die de dief veroorzaakt heeft. Het is bovendien goed om te weten dat diefstal niet ten koste gaat van de no-claim.

Bij Herenvest houden we voor u in de gaten of het traject juist verloopt en beantwoorden we alle vragen die u hierover heeft. Om u een beeld te geven: afgelopen jaar kregen we 25 inbraak- en diefstalschades binnen. De impact voor onze relaties is altijd heel vervelend. Wij hebben al deze zaken naar tevredenheid en goed afgehandeld.

Meer weten over autoschades? Bel met relatiebeheerder Bob Hollemans: 023 5112236.
 Wanneer wordt jouw auto gestolen?
Wanneer wordt jouw auto gestolen?, een infographic van Kiwa SCM

Recommend
Share
Tagged in