side-area-logo

Checkt u regelmatig de hoogte van uw bedrijfsschadeverzekeringen?

De nieuwsberichten over onze economie zijn al een tijdje positief. Dat werd ook gisteren in de Troonrede nogmaals bevestigd door Koning Willem-Alexander. Voor het zesde jaar op rij groeit de economie, er is een begrotingsoverschot en de staatsschuld daalt. We hopen natuurlijk dat u als u als ondernemer ook profiteert van het aantrekken van de markt.

Niet onbelangrijk: kijk ook in positieve tijden regelmatig naar de hoogte van de dekking van uw bedrijfsschadeverzekeringen. Die wordt namelijk bepaald door uw bruto winst. Stijgt deze ten opzichte van het vorige jaar? Dan kan het verstandig zijn om deze dekking te verhogen.

Continuïteit

Helemaal als de continuïteit van uw bedrijf u lief is, kunt u beter niet te lichtzinnig denken over een bedrijfsschadeverzekering. Deze verzekering dekt namelijk voor een langere periode de vaste kosten en gederfde winst, bijvoorbeeld bij stilstand of verminderde productiviteit als gevolg van een gedekte gebeurtenis. Een bedrijfsschadeverzekering dekt dus de gevolgen van de schade, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een brandverzekering. En ook de winst is verzekerd!

Voorbeeld

Laten we een voorbeeld nemen. Na een grote brand ligt een koffiebranderij volledig stil. De vaste kosten van het bedrijf lopen natuurlijk gewoon door en voordat er weer gewerkt wordt en omzet gemaakt kan worden, zijn ze weer een paar maanden (of zelfs jaren) verder. Geluk bij een ongeluk: de branderij heeft een bedrijfsschadeverzekering die de gevolgen van de brand dekt. De eigenaar ontvangt een voorschot en terwijl de branderij weer wordt opgebouwd, krijgt hij ook periodiek voorschotten op de definitieve schade-uitkering – tot de omzet weer terug is op het niveau van voor de schade.

Exact een jaar geleden schreef onze adviseur Ronald Visscher een uitgebreid blog over het belang van deze verzekering. Heeft u dit artikel toen gemist? Hier kunt u het alsnog teruglezen.

Bij Herenvest houden we u graag scherp op risico’s en preventie én zijn we direct paraat als er een calamiteit is. Al hopen we natuurlijk dat tegenspoed u bespaard blijft.

Heeft u vragen over deze verzekering? Neem dan contact op met een van onze adviseurs:

Koen Smit 023-5112217
Ronald Visscher 023-5112226
Marc Vermeulen 023-5112216

Meer weten over dit onderwerp? Bel ons of maak heel eenvoudig een belafspraak en we bellen u terug!