side-area-logo

Coronavirus – update voor ondernemers

De overheid heeft zondag 15 maart besloten tot verregaande maatregelen om de verspreiding van Corona (covid-19) te beperken/voorkomen.

Veel van onze relaties worden zwaar getroffen door deze maatregelen. De horecaondernemingen in het bijzonder. Wij hopen dan ook dat deze ondernemingen een manier vinden om hun gasten toch te voorzien van een heerlijke maaltijd waardoor een deel van de omzet behouden blijft, de witte brigade grotendeels kan blijven werken én de aanwezige voorraden niet weggegooid hoeven te worden.

Het bezorgen van maaltijden is op dit moment nog mogelijk. Als u als ondernemer uw dienstverlening hiermee wilt uitbreiden dan wijzen wij er nadrukkelijk op dat hier risico’s aan vast zitten. Bezorgen met een auto is namelijk standaard uitgesloten!

Neem contact met ons op als u hierover vragen heeft.

Maar u staat er als ondernemer niet alleen voor: de overheid heeft aangegeven ondernemers te willen bijstaan, waarbij er een pot is van maar liefst 90 miljard euro.

De mogelijkheid is aanwezig om arbeidstijdverkorting voor uw medewerkers aan te vragen. Deze regeling geldt niet voor flexwerkers. De aanvraag bestaat uit twee stappen:

Vergunning aanvragen bij het ministerie:

Overigens is de website op dit moment niet bereikbaar als gevolg van overbelasting.

 

Het aanvragen van arbeidstijdverkorting is voor alle ondernemers die getroffen worden door de gevolgen van het virus.
Bij de belastingdienst kan uitstel van betaling worden aangevraagd voor belastingaanslagen.
Zie hiervoor: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/uitstel-betaling-gevolgen-coronavirus.
Via 0800-2117 kunt u contact leggen met de Kamer van Koophandel voor uw vragen.
Ook dit nummer is in verband met de drukte niet goed bereikbaar.
Via de site https://www.kvk.nl/coronaloket/ vindt u antwoorden op vragen van andere ondernemers.

Zodra wij meer informatie kunnen delen over eventuele steunmaatregelen zullen wij dit uiteraard direct via een bericht laten weten.

Recommend
Share
Tagged in