side-area-logo

Geen RI&E? Dat kan nadelige gevolgen hebben!

Volgens de Arbobalans 2018 beschikt slechts 45% van de organisaties met personeel over een risico-inventarisatie en -evaluatie. Geen goede zaak, want het ontbreken van een RI&E kan een flinke boete opleveren en bovendien effect hebben op de uitkering bij een eventuele schadeclaim op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).

Goede arbeidsomstandigheden

In welke sector u ook actief bent, als werkgever bent u verantwoordelijk voor veilige arbeidsomstandigheden. Met behulp van een RI&E én door deze periodiek te controleren, kunt u dit borgen. Dit is voor u als werkgever goed, maar zeker ook goed voor uw werknemers. Zij kunnen veilig, gezond en gemotiveerd hun werk uitvoeren. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. En juist een RI&E maakt u ook attent op die ‘kleine hoekjes’ van uw organisatie.

Staatssecretaris schiet te hulp

Staatssecretaris Van Ark (SZW) wil organisaties die nog niet beschikken over een RI&E ondersteunen bij het opstellen en uitvoeren hiervan. Alle benodigde informatie is onder andere terug te vinden op www.rie.nl.

Wilt u een second opinion inzake de reeds aanwezige RI&E of een gratis intake voor een RI&E? Wij brengen u graag in contact met een van onze ervaren partners.

Meer weten over dit onderwerp? Bel ons of maak heel eenvoudig een belafspraak en we bellen u terug!

Recommend
Share
Tagged in