side-area-logo

Grijze haren van pensioenzorgen?

Ons land doet het goed in pensioenen. We hebben het op één na beste pensioenstelsel ter wereld en naderen zelfs de nummer 1: Denemarken. Nederland staat daarmee al enkele jaren op twee. Dit toonde onderzoeksbureau Mercer onlangs weer aan in een jaarlijks onderzoek naar de stand van pensioenen.

De top 10 bestaat grotendeels uit Europese landen. Buiten Europa doen vooral Canada, Australië, Singapore en Chili het goed op pensioengebied. Nederland zou nog beter scoren als de arbeidsparticipatie van ouderen zou verbeteren.

Zorgen?

Ondanks ons goede pensioenstelsel lazen we ergens anders toch nog dat veel Nederlanders ‘grijze haren krijgen’ van met name pensioen. Dit blijkt uit een onderzoek van ING. Financiën en pensioen zijn – naast gezondheid en de kinderen – kennelijk prima onderwerpen om snel grijs van te worden.

Wat het onderzoek volgens ons vooral wil zeggen is dat pensioenen nog steeds te ingewikkeld worden gevonden en dat mensen zich er zorgen over maken. Nergens voor nodig dus, we zijn de nummer 2 van de wereld!

Grijze haren voorkomen

Maakt u zich – net als veel landgenoten – nog steeds zorgen over pensioen? Of bent u gewoon nieuwsgierig of er meer mogelijk is? Wij zijn er voor u. Bel eens met Marlies Hensen 023 5112203 of Werner Klitsie 023 5112202.

 

Recommend
Share