side-area-logo

Grip op pensioen

Pensioenafspraken hebben directe gevolgen voor de pensioenen van miljoenen Nederlanders. Toch weet het gros er (te) weinig van. Maar in tegenstelling tot vroeger willen werknemers nu wél precies weten hoe het ze financieel vergaat na de pensioenleeftijd. Er is dus behoefte aan grip, hoe pakken we dat aan?

Werkgever geeft niet thuis
De onderzoeken van SAMR Marktvinders in opdracht van Wijzer in geldzaken en financiële dienstverlener Scildon onderschrijven de informatiebehoefte. Eerstgenoemd onderzoek wijst uit dat wanneer er zich een situatie voordoet met mogelijk financiële gevolgen, driekwart van de respondenten graag terecht wil kunnen bij de werkgever. Met name wanneer het gaat over minder werken, vervroegd of deeltijdpensioen of minder inkomen door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Het onderzoek van Scildon -onder 400 werkgevers- wijst echter uit dat werkgevers op hun beurt niet volledig bekend zijn met de verplichte informatie over pensioen die zij dienen te verstrekken aan werknemers. Van deze werkgevers geeft 53% aan dat hun medewerkers behoefte hebben aan informatie waarin zij niet zelf kunnen voorzien. Tijd voor actie!

Zelf aan de knoppen
Herenvest springt in op de ontstane behoefte. Middels inzichtgesprekken en financiële planningen geven wij werkgevers de benodigde handvatten om op hun beurt de werknemers te voorzien van de gewenste informatie. Desgewenst nemen we de informatieverstrekking richting werknemer volledig uit handen. Onze Adviseur Arbeidsvoorwaarden Marlies Hensen vertelde een aantal maanden geleden in haar blog dat ze het fantastisch vindt om inzicht te geven in een onderwerp dat de meeste mensen complex vinden. Daarom bedenken we bij Herenvest manieren om werknemers te enthousiasmeren. Tijdens onze pensioenworkshop trekken werknemers zélf aan de touwtjes. Ze krijgen volledig inzicht en zien direct de gevolgen die nieuwe pensioenafspraken of persoonlijke wensen -waaronder het eerder met pensioen gaan- met zich meebrengen. Over grip gesproken.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact op!

 

 

Recommend
Share
Tagged in