side-area-logo

Laatste kans: stop uw levenslooptegoed nú in uw pensioen

Heeft u op 1 november 2021 nog een levenslooptegoed? Dan zal dit tegoed eind 2021 aan u worden uitgekeerd. Misschien is ontvangst van deze gelden zeer welkom, maar let op: het kan ook vervelende gevolgen hebben. Voor de hoogte van uw belastingaanslag bijvoorbeeld of voor eventuele toeslagen. Gelukkig is er een alternatief!

Draag uw tegoed over naar uw pensioenregeling
Doet u niets, dan ontvangt u eind dit jaar uw tegoed in één keer. En dat terwijl u dat geld wilde inzetten om op enig moment -tijdelijk- minder te werken of zelfs eerder met pensioen te gaan. Gelukkig is er een mogelijkheid om die doelen alsnog te halen. Door vóór 1 november het geld over te dragen naar uw pensioenregeling voorkomt u een flinke belastingheffing op het bedrag én kunt u het inzetten zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

Hulp van uw werkgever
Het overhevelen van uw levenslooptegoed moet in samenwerking met uw werkgever. Gelukkig kan  Herenvest hierbij maximaal ondersteunen:

  1. Herenvest berekent de fiscale inhaalruimte in de pensioenregeling
  2. U laat het levenslooptegoed overmaken naar de werkgever
  3. Herenvest verzoekt de pensioenuitvoerder de koopsom van de inhaalruimte in rekening te brengen bij de werkgever
  4. Eventueel tegoed kan door u worden opgenomen of als reservering bij uw werkgever worden geplaatst

Maar let op: de tijd tikt. Neem nu contact op met Marlies Hensen.

Voor werkgevers
Werkgevers, wilt u uw medewerkers tot dienst zijn zodat zij hun financiële droom alsnog waar kunnen maken? Zoals u hierboven kunt zien, nemen wij u het meeste werk uit handen. Van fiscale berekening tot contact met de pensioenuitvoerder. Wij helpen u uw medewerkers tot dienst te zijn.

Recommend
Share
Tagged in