side-area-logo

Masterkey kwijt, schade enorm?

Een schoonmaakbedrijf, klant van Herenvest, ging akkoord met de algemene voorwaarden van haar opdrachtgever. Die hadden ze beter eerst kunnen laten nakijken door hun aansprakelijkheidsverzekeraar.

Toen op een dag de masterkey verdwenen was, hadden ze de poppen aan het dansen. Volgens de voorwaarden van hun opdrachtgever moest het schoonmaakbedrijf de volledige aansprakelijkheidsschade vergoeden: vervanging van alle sloten en sleutels. En die schade liep in de tienduizenden euro’s.

Hadden ze onder eigen voorwaarden geleverd, dan was de schade vele malen kleiner geweest. Het meest vervelend was nog dat het schoonmaakbedrijf de verzekeraar niet had gevraagd om de algemene voorwaarden van hun opdrachtgever te toetsen. Daardoor was de geleden schade dan ook niet tot nauwelijks gedekt.

Voorwaarden altijd laten controleren

Gelukkig is het nog goed gekomen. De schade is naar volle tevredenheid van beide partijen opgelost. Maar het had natuurlijk helemaal anders kunnen aflopen.

Daarom: gaat u akkoord met de voorwaarden van een opdrachtgever? Leg deze dan altijd voor aan uw verzekeraar. En controleer uw eigen voorwaarden regelmatig of ze nog up-to-date zijn.

Bel Koen Smit, Marc Vermeulen of Ronald Visscher voor meer informatie en ondersteuning: 023 5112233.