side-area-logo

Troosteloze kerst voor inbrekers

Het is een misvatting dat inbrekers alleen geïnteresseerd zijn in woningen. Ook kantoorpanden -voorzien van laptops, beamers en andere kostbare apparatuur- ontsnappen niet aan de aandacht van het dievengilde. De meeste inbraken vinden plaats in de decembermaand. Niet vreemd gezien de aangepaste werktijden en de vele familiebezoekjes in de kerstvakantie.

Werktijden
Inbrekers werken bij voorkeur op weekend- en feestdagen tussen drie uur ’s middags en zeven uur ’s avonds. Precies op de momenten dat het bedrijf gesloten is en u ontspannen bij vrienden zit te borrelen of met het gezin uit eten bent. Hoe houdt u ongewenst bezoek buiten de deur?

Open deur
De adviezen om geen ladders en kliko’s naast het pand te plaatsen, ramen bij afwezigheid gesloten te houden en waardevolle spullen niet in het zicht te leggen líjken een open deur. De praktijk echter, wijst uit dat we deze adviezen met regelmaat aan de spreekwoordelijke laars lappen. Houd inbrekers buiten de deur door bovenstaande adviezen op te volgen en zorg daarnaast voor gecertificeerd hang- en sluitwerk en kies voor goede verlichting. Voorkomen blijft beter dan genezen.

Toch slachtoffer van een inbraak?
Doe direct aangifte bij de politie en meld de inbraak direct daarna bij uw schadebehandelaar van Herenvest. Léony Hoorn en Michelle Kapiteijn staan voor u klaar.

Meer informatie over preventie? Neem contact op met een van onze adviseurs: Marc Vermeulen, Ronald Visscher, Koen Smit of Bob Hollemans via 023-511 22 33.

We gaan voor een geweldige decembermaand waarin inbrekers geen kans hebben. Fijne feestdagen!

Recommend
Share
Tagged in