side-area-logo

Verkeer en vervoer, welke risico’s kunt u aan?

Voor ondernemers behoren bedrijfsauto’s vaak tot de belangrijkste bedrijfsmiddelen. We leggen er in Nederland alleen al jaarlijks miljarden kilometers mee af. Het mag dan ook geen wonder heten dat verkeer en vervoer ook belangrijke onderwerpen zijn in het advieswerk van Herenvest. En aan verkeer en vervoer kleven hardnekkige risico’s, waar elke ondernemer even bij stil zou moeten staan.

Aansprakelijk voor ongevallen

Ten eerste: waar gereden wordt, kunnen ook verkeersongevallen ontstaan. Hoe voorzichtig u en uw medewerkers ook rijden, een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Schade door een verkeersongeval kan voor een ondernemer behoorlijk complex worden. Niet alleen de blikschade, ook de aansprakelijkheid. Want ook al is het de medewerker zijn schuld, voor een ongeval onder werktijd bent u altijd aansprakelijk.

Tips tegen diefstal

Een tweede categorie risico’s vinden we bij diefstal. In 2016 werden elke dag wel vijf bedrijfswagens gestolen. En in heel 2016 werden maar liefst 70 vrachtauto’s ontvreemd. Ook diefstal van goederen is helaas een vaak gehoorde realiteit. Onze tip: maak het dieven lastig en parkeer uw bedrijfswagen op een afgesloten terrein. Op de website van de Stichting Aanpak Vervoerscriminaliteit vindt u meer tips.

Wat te doen?

Bij Herenvest geloven we in de kracht van een goede inventarisatie van de risico’s. Want bewustwording is veel belangrijker dan alleen verzekeren. Onze adviseurs helpen u als ondernemer bij dit proces, brengen de risico’s in kaart en komen met passende oplossingen, waaronder preventie maatregelen.

Snel verder praten over dit onderwerp? Bel met Koen Smit 023 5112217, Ronald Visscher 023 5112226 of Marc Vermeulen 023 5112216.