side-area-logo

Vijf tips voor een onbezorgde wintersport

We zien dat er steeds meer ski’s en snowboards worden gestolen tijdens wintersport. Daarom delen we deze vijf tips om hier wat aan te doen.

De Nederlandse Ski Vereniging (NVS) rapporteert dat afgelopen jaar 20% meer ski’s en snowboards werden gestolen dan in voorgaande jaren. Vooral in de luxere wintersportoorden worden vaak nieuwe en dure spullen gestolen. Met name bij de après-skigelegenheden en restaurants is het vaak raak. Met deze vijf tips kunt u onbezorgd genieten van uw wintersport.

Tip 1: Combineer je wintersportspullen met die van iemand anders

Wanneer u wintersportmateriaal combineert met dat van iemand anders, is diefstal hiervan een stuk minder interessant. Verwissel bijvoorbeeld één ski met die van een ander. 1 ski is namelijk niet snel door te verkopen. Voor snowboards gaat deze tip helaas niet op.

Tip 2: Huur een kluisje

Wanneer de mogelijkheid er is: huur dan een kluis. Hierin kunt u uw wintersportuitrusting in opbergen en de kans is enorm klein dat er iets wordt gestolen.

Tip 3: Zet uw spullen op slot

Met de wintersportspullen op slot is de kans klein dat iemand deze probeert te stelen. De meeste van zulke sloten hebben een staalkabel om diefstal te voorkomen.

Tip 4: Gebruik een anti-diefstal tracking device

Er zijn veel apparaten op de markt die door middel van GPS of Bluetooth uw spullen beveiligen tegen diefstal. Er zijn apparaatjes te koop die dieven wegjagen op het moment dat uw spullen worden gestolen.

Tip 5: Neem een wintersportdekking in de verzekering

Ook al bent u goed voorbereid en hebt u alles gedaan om diefstal te voorkomen, het kan toch gebeuren dat iemand kans ziet om iets te stelen. Breid daarom uw reisverzekering uit met de Wintersportdekking. Denk ook aan een dekking voor bagage.

Check uw reisverzekering

Een standaard reisverzekering is meestal niet voldoende als u op wintersport gaat. Juist omdat hier vaak dure spullen meegaan, is diefstal tijdens wintersport niet automatisch gedekt. We adviseren u om hier nog eens goed naar te (laten) kijken voor u de dakkoffer gaat inpakken.

 

Bron: Allianz Global Assistance