side-area-logo

VvE: zorg voor waterdichte verzekeringen!

Wie een appartement koopt, wordt automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Deze vereniging zorgt voor onderhoud en beheer van het complete gebouw. Hoe het met de verzekerbaarheid van de vereniging zit? Wij leggen het graag uit.

Verplichte nummers
Een VvE-verzekering bestaat standaard uit de wettelijk verplichte opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. De opstalverzekering dekt de schade die veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld storm of brand. De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan derden en aan de eigendommen van derden. Denk aan een loszittende dakpan die schade veroorzaakt aan een auto op het bij het pand behorende parkeerterrein, of een bezoeker die zijn been breekt doordat hij struikelt over een losliggende drempel

Optionele verzekeringen
Naast deze verplichte verzekeringen kan de VvE ook kiezen voor de volgende verzekeringen:

  • Eigenarenbelang
    Deze verzekering dekt schade aan woningverbeteringen. De meeste gebouwenverzekeringen gaan ervan uit dat ieder appartement dezelfde keuken en badkamer heeft. Woningverbeteringen zijn meestal niet inbegrepen. Daar gaat uw nagelnieuwe keuken! Met eigenarenbelangdekking voorkomt u nare financiële gevolgen bij schade aan deze nieuwe keuken en/of luxe badkamer.
  • Ongevallenverzekering vrijwilligers
    Zeker bij kleinere VvE’s worden onderhoudswerkzaamheden veelal uitgevoerd door vrijwilligers, vaak zijn dat eigenaren van de appartementen zelf. Deze ongevallenverzekering dekt de schade die voortkomt uit deze werkzaamheden. Bijvoorbeeld wanneer een vrijwilliger van een trap afvalt bij schilderwerkzaamheden, wanneer deze de controle over gebruikte apparatuur verliest of ongelukkig terecht komt na het legen van de dakgoot.
  • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
    Een verkeerde beslissing genomen? Is er sprake van fraude door een collega-bestuurslid? U kunt als bestuurslid persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Deze verzekering voorkomt dat u risico loopt met uw privévermogen.

Ook glas, milieuschade en rechtsbijstand kunnen worden verzekerd. Op zoek naar het optimale verzekeringspakket? Laat u informeren door de professionals van Herenvest.