side-area-logo

Nieuw pensioenstelsel… we zijn er bijna?

Wij informeren u regelmatig over de aanstaande wijzigingen in het pensioenstelsel. Van alle opties is er nog één over. De vraag daarbij is wel: hoe gaan wij die grote pot met geld verdelen?

Al meer dan vijf jaar praten werkgevers, vakbonden en pensioenbestuurders over een nieuw pensioenstelsel in ons land. De contouren beginnen zich nu af te tekenen: iedereen krijgt een individueel pensioenpotje, dat het hele werkzame leven met je mee gaat van de ene werkgever naar de andere.

Meer vrijheid en inzicht

Een individuele pensioenpot geeft meer vrijheid, meer verantwoordelijkheid, én meer inzicht in wat iemand voor zijn oude dag kan verwachten. Maar daar hebben we gelijk ook de moeilijkheid. Op dit moment zit er 13 biljoen euro in de collectieve pensioenpot. Hoe gaan we dat geld verdelen over de individuele potjes?

Het wordt spannend…

Minister Koolmees heeft de betrokken partijen tot 1 april de tijd gegeven om daarover met voorstellen te komen. Dit kan ook gevolgen hebben voor zzp’ers die nog geen of te weinig pensioen opbouwen. Er is zelfs sprake van een verplicht pensioen voor zelfstandigen.

Hoe dit precies gaat uitpakken, horen we hopelijk in april. Als er weer nieuws is, brengen wij u daar natuurlijk weer zo snel mogelijk van op de hoogte. Lees voor meer informatie ons nieuwsitem van 14 november nog eens.

Jonge mensen bijpraten over pensioen?

Voor jongeren is alles over pensioen vaak een ver-van-mijn-bed-show. Begrijpelijk, want de pensioendatum ligt nog ver weg. Met een individueel pensioen wordt dit onderwerp natuurlijk ook voor jonge mensen heel belangrijk. Wilt u jonge medewerkers goed voorlichten over hun pensioen en het nieuwe stelsel? Deel dan dit filmpje van NOSop3.  Een bijzondere en zeer heldere manier van pensioencommunicatie.

Weten wat het nieuwe pensioenstelsel zoal gaat betekenen? Vraag ernaar bij Marlies, Ramona of Werner.

 

Recommend
Share
Tagged in