side-area-logo

Schade? De financiële kant van het verhaal wordt met DSA direct afgehandeld  

Klanten beter en sneller van dienst zijn. Daar is op 1 juli jl. de regeling Directe Schadeafhandeling (DSA) voor particuliere auto’s voor in het leven geroepen. Vanaf begin deze maand mogen verzekerden ook door derden veroorzaakte schades aan hun voertuig indienen bij de eigen verzekeraar in plaats van bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. 

Twee keer knipperen en het is geregeld
Het was een ergernis van velen: de periode tussen het ongeluk en de ontvangst van het schadebedrag. Deze was doorgaans niet gering. Met de nieuwe regeling -waarbij de eigen verzekeraar het schadebedrag voldoet en vervolgens verhaalt op verzekeraar van de verantwoordelijke partij- worden verzekerden volledig ontzorgd. Deze belangrijke beweging in het sneller afwikkelen van aansprakelijkheidsschades en -heel belangrijk- de onderlinge afspraken tussen verzekeraars worden door Herenvest meer dan toegejuicht.

DSA is van kracht bij motorrijtuigen met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en draagt bij aan een veel snellere schadeafhandeling. Particulieren krijgen het schadebedrag eerder dan voorheen uitgekeerd en kunnen derhalve veel sneller hun schade laten herstellen.

Let op: niet alle schades komen in aanmerking voor DSA. De aansprakelijke partij moet bekend én verzekerd zijn, de schuldvraag moet helder zijn (denk aan getuigen of ander bewijs) en er mag geen sprake zijn van letselschade.

Recommend
Share
Tagged in