side-area-logo

Zoveel baantjes, zoveel pensioenpotjes?

Sommige mensen werken al jaren bij dezelfde werkgever. Maar in sommige branches is het heel gebruikelijk dat mensen vaak van baan wisselen of parttime werken. Voor het pensioen van deze werknemers is dat meestal niet zo gunstig.

Meerdere potjes
Bij elke korte baan wordt namelijk opnieuw een pensioenpotje opgebouwd. Zo heeft iemand meerdere pensioenen lopen bij meerdere pensioenfondsen of verzekeraars. En als daar niet veel geld in zit, zijn de administratieve kosten voor deze partijen vaak naar verhouding te groot. Vaak besluit de pensioenuitvoerder dan tot uitkering, maar dat is niet in het belang van de werknemer.

Eén, beter pensioen
Daarom heeft de Tweede Kamer onlangs een nieuw wetsvoorstel van staatssecretaris Klijnsma gekregen. De bedoeling is dat het voorstel op 1 januari 2018 van kracht wordt. Daarmee wordt het mogelijk dat pensioenfondsen en verzekeraars kleine pensioenen bij elkaar kunnen optellen in plaats van uit te keren. Volgens staatssecretaris Jetta Klijnsma gaat dit echt zoden aan de dijk zetten voor werknemers die vaak van baan veranderen: “Al hun kleine en versnipperde pensioentjes worden nu samengevoegd tot één beter pensioen.”

Aardig weetje: tegenwoordig zijn er in Nederland maar liefst 4,5 miljoen kleine pensioenen, met een jaarbedrag onder de 466 euro.

Meer weten? Bel even met Werner Klitsie: 023 5112202.

Recommend
Share
Tagged in